facebook

ДепартаментЧужди езици и култури

Здравейте! : Учебник по български език за чужденци : С1–С1+

Здравейте! : Учебник по български език за чужденци : С1–С1+

Здравейте! : Учебник по български език за чужденци : С1–С1+

Галина Куртева, Дейвид Кируан

Общоуниверситетски издания

„Здравейте! Учебник по български език за чужденци: С1–С1+“ е третата и последна част от проекта на Нов български университет за цялостен курс по български език за чужденци. Учебникът обхваща ниво С1 и ниво С1+ и е предназначена за учещи се – за студенти, курсисти и за всички, които вече са покрили предишните нива.

Методиката на учебния комплект „Здравейте“ предполага работа с преподавател, но на това ниво е възможно и самостоятелно изучаване. Целта на авторите е студентите да придобият високопрофесионални езикови умения при слушане, четене, говорене и писане. Учебните раздели следват прогресията на комуникативната компетентност на съвременния български език. Граматиката е по-слабо застъпена и присъства повече имплицитно, отколкото чрез подробни граматични обяснения. Акцентът е поставен изцяло върху работата за разширяване и обогатяване на лексиката и фразеологията на студентите, на стилистичните и синтактични особености на езика, за постигане на по-висока комуникативна компетентност.

Съдържание

Представяне на учебно издание „Здравейте! Учебник по български език за чужденци, С1-С1+“ с автори Галина Куртева и Дейвид Кируан

Организатори: Център за книгата и департамент „Нова българистика“

Модератор: проф. Мони Алмалех, д.н.

Дискутант: доц. д-р Морис Фадел

 


Година на издаване: 2021

Корици: Меки

ISBN: 9786192331702

Език: Български, Английски

Размери: 22,00 х 26,00

Страници: 383

Тегло: 1150 грама

Издателство: Нов български университет